ΕΚΔΡΟΜΕΣ

hotelsargos.gr-ekdromi

3 ημέρες περιοδεία «Ελιάς» στην Πελοπόννησο

Στο τριήμερο ταξίδι της ελιάς, μαθαίνουμε τα μυστικά αυτού του ιερού δέντρου από την προϊστορία μέχρι σήμερα. Βαδίζουμε σε ελαιώνες, συλλέγουμε τους καρπούς ενός δέντρου και να τις μετατρέψουν σε αγνό ελαιόλαδο, ενώ εμείς μαγειρεύουμε ελληνικά φαγητά με ελαιόλαδο ως το κύριο συστατικό. Ιδανική στιγμή για να εκτελέσετε αυτό το μοναδικό ταξίδι είναι η εποχή της συγκομιδής, από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου κάθε έτους. Μια εμπειρία που σίγουρα θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στο μυαλό του κάθε συμμετέχοντα.

hotelsargos.gr-ekdromi politismos kai oinos ekdromi sthn nemea

Δρόμοι κρασιού στη Νεμέα από Ναύπλιο

Στο ημερήσιο ταξίδι του κρασιού περιηγούμαστε στους ατελείωτους αμπελώνες της Νεμέας, το μέρος όπου ο Ηρακλής σκότωσε το λιοντάρι και ολοκλήρωσε τον πρώτο από τους 12 άθλους του, και μαθαίνουμε όλα τα μυστικά της οινοποιίας και της οινοποίησης. Επισκεπτόμαστε ένα οινοποιείο της περιοχής και μία παραδοσιακή μονάδα παραγωγής ξιδιού και πετιμεζιού και γευόμαστε μοναδικές ποικιλίες κρασιών, συνοδεία Ελληνικών εδεσμάτων. Γνωρίζουμε από κοντά τους παραγωγούς τους και συζητάμε μαζί τους κάθε μας απορία. Μοναδικές εικόνες, θεϊκές γεύσεις και μεθυστικά αρώματα θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα στο μυαλό μας για πολλά χρόνια μετά από αυτήν την ξεχωριστή εμπειρία.

hotelsargos.gr-ekdromi politismos kai oinos

Πολιτισμός και οίνος στην Πελ/νησο

Αν αγαπάτε το κρασί και τον πολιτισμό, αυτή είναι η καλύτερη εκδρομή που μπορείτε να συμμετάσχετε στην περιοχή της Πελοποννήσου. Αυτή η διήμερη εμπειρία συνδυάζει ξενάγηση κρασιού στα πιο εντυπωσιακά οινοποιεία της μεγαλύτερη αμπελουργικής περιοχής στην Ελλάδα, την Νεμέα, με επισκέψεις στους διάσημους αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας που ανήκουν στην UNESCO, που είναι οι Μυκήνες και το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Η ρομαντική πόλη του Ναυπλίου, όπου θα διανυκτερεύσουμε, μας προσφέρει αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης στα γραφικά σοκάκια της με τα νεοκλασικά αρχοντικά και τα βενετσιάνικα μπαλκόνια.

hotelsargos-experiences

Ποδηλασία στο Ναύπλιο

Η ποδηλασία είναι μία ξεχωριστά διασκεδαστική εμπειρία για όλες τις ηλικίες. Οι βασικότερες περιοχές της Αργολίδας και του Ναυπλίου είναι επίπεδες, παρέχοντας ξεκούραστες ποδηλατικές βόλτες με φίλους και συγγενείς. Εξερευνήστε την Αργολίδα με ένα ποδήλατο και ανακαλύψτε μέρη που θα περνούσαν απαρατήρητα ταξιδεύοντας με οποιοδήποτε άλλο μέσο μεταφοράς. Εξειδικευμένοι συνεργάτες αναλαμβάνουν να σας συνοδεύσουν σε όλες αυτές τις διαδρομές και να σας κάνουν να βιώσετε μία μοναδική ποδηλατική εμπειρία, παρέχοντάς σας όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως το κατάλληλο είδος ποδηλάτου αναλόγως της επιλεγμένης διαδρομής, κράνος.

hotelsargos.gr-istoria kai politismos-mykines

Ημερήσια εκδρομή σε Μυκήνες & Επίδαυρο

Αν αγαπάτε την ιστορία, τότε η Αργολίδα είναι ένα μέρος που σίγουρα πρέπει να επισκεφθείτε. Είναι ένας από τους πιο διάσημους προορισμούς της Ελλάδας και είναι ιδανική για ταξιδιώτες που τους αρέσει να επισκέπτονται ανεκτίμητα αρχαιολογικά μνημεία. Οι διάσημες Μυκήνες, το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και η πανέμορφη πόλη του Ναυπλίου, μας περιμένουν για να μας αποκαλύψουν την μακραίωνη τους ιστορία και για να μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Η ημερήσια αυτή εκδρομή θα σας δείξει τις πιο όμορφες πλευρές της Αργολίδας στην Πελοπόννησο. Επισκεφτείτε δύο από τα παγκόσμια μνημεία UNESCO, τις φημισμένες Μυκήνες και το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

hotelsargos.gr-ekdromes-kefalari

Άκοβα – Κεφαλάρι

Στο σημείο όπου ενώνονται οι ράχες της Λάρισας και της Ασπίδας, ξεκινά δεξιά ένας δρόμος που οδηγεί προς την Άκοβα και την Χούνη. Πρόκειται για μια ακόμα ασφάλτινη διαδρομή χωρίς όμως ιδιαίτερη κίνηση από αυτοκίνητα. Με το που θα στρέψει κανείς από το διάσελο προς Άκοβα, θα πρέπει να πάρει βαθιές ανάσες αφού μπροστά του θα έχει να αντιμετωπίσει μια μικρή ανηφοριά με μεγάλη όμως κλίση. Αυτό είναι το πιο δύσκολο σημείο όλης της διαδρομής. Μένοντας στο αριστερό μέρος του δρόμου φτάνετε σε μια διασταύρωση όπου ο δρόμος ευθεία οδηγεί στην Χούνη και στο λημέρι των αγωνιστών του 1821, σκαλισμένο στην κυριολεξία πάνω στον απότομο βράχο.

hotelsargos.gr-profitis ilias

Προφήτης Ηλίας

Αφήστε το IX σας επί της πλατείας της Λαϊκής Αγοράς, η οποία τα πρωινά – εκτός Τετάρτης και Σαββάτου – χρησιμοποιείται και ως χώρος στάθμευσης. Βορινά της, βρίσκεται η νεοκλασική αγορά κατασκευασμένη στις αρχές του προηγούμενου αιώνα σε σχέδιο Ε. Τσίλερ. Νότια της, βρίσκεται το κτίριο των Στρατώνων Ιππικού του Καποδίστρια, ενώ Ανατολικά βλέπετε το σπίτι του Καλλέργη, πρωτεργάτη της επανάστασης της Γ’ Σεπτεμβρίου, που διεκδίκησε «Σύνταγμα» από τον Όθωνα. Το «Καλλέργειο» χρησιμοποιείται σήμερα ως συνέχεια του Αρχαιολογικού Μουσείου του Άργους.