ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ

Home > Μέρη να επισκεφτείτε > Εκδρομές > Προφήτης Ηλίας

Εκδρομή στον προφήτη Ηλία Άργους

Αφήστε το IX σας επί της πλατείας της Λαϊκής Αγοράς, η οποία τα πρωινά – εκτός Τετάρτης και Σαββάτου – χρησιμοποιείται και ως χώρος στάθμευσης. Βορινά της, βρίσκεται η νεοκλασική αγορά κατασκευασμένη στις αρχές του προηγούμενου αιώνα σε σχέδιο Ε. Τσίλερ.

Νότια της, βρίσκεται το κτίριο των Στρατώνων Ιππικού του Καποδίστρια, ενώ Ανατολικά βλέπετε το σπίτι του Καλλέργη, πρωτεργάτη της επανάστασης της Γ’ Σεπτεμβρίου, που διεκδίκησε «Σύνταγμα» από τον Όθωνα. Το «Καλλέργειο» χρησιμοποιείται σήμερα ως συνέχεια του Αρχαιολογικού Μουσείου του Άργους.

Εμείς ακολουθούμε Δυτική ή καλύτερα Βορειοδυτική κατεύθυνση προς τον λόφο της Ασπίδας. Κινηθείτε βλέποντας μπροστά σας το Κάστρο του Άργους και το παλιό μοναστήρι της Παναγίας της Κατακεκρυμμένης ή Πορτοκαλούσας.

Πλησιάζοντας στους πρόποδες του βουνού, αριστερά ο δρόμος οδηγεί στην Παναγία. Στην άκρη του βράχου στην αρχαιότητα δέσποζε ναός της προστάτιδας του Άργους, θεάς Ήρας της Ακραίας.

Συνεχίστε τη διαδρομή σύμφωνα με την σήμανση φτάνοντας στην κορυφή του Λόφου. Δίπλα από το όμορφο εκκλησάκι του Αη Λιά βρίσκεται το τουριστικό περίπτερο του Δήμου Άργους με θέα προς τη θάλασσα και το Ναύπλιο. Αν προτιμάτε το ελεύθερο πικνίκ, ξύλινα τραπεζάκια κάτω από πυκνά πεύκα σας προσφέρουν τη δυνατότητα ενός γεύματος μέσα στη φύση μακριά από τους θορύβους και τη μόλυνση των πόλεων.

Υπάρχουν όμως και σημεία, για τους γνώστες των extreme sport με ποδήλατο, που θα μπορούσατε να δοκιμάσετε τις δεξιότητες σας.

Ο Λόφος είναι αρχαιολογικός χώρος και διάσπαρτος με αρχαιότητες όλων των χρονικών περιόδων, αφού εδώ και στους πρόποδες της Λάρισας πρωτοκατοίκησαν οιΑργείοι, πριν ο Ίναχος και ο Δαναός εκτρέψουν τους χείμαρρους που κατέκλυζαν το σημείο που απλώνεται η σημερινή πόλη.

Αν γυρίσατε, απολαύσατε όλο το λόφο, γεμίσατε τα πνευμόνια σας με καθαρό οξυγόνο κι αν αισθάνεστε ακμαίοι και δυνατοί, μια ακόμα διαδρομή ανοίγεται μπροστά σας με κατεύθυνση την Βρύση της Άκοβας και το γραφικό Κεφαλάρι.

 

hotelsargos.gr-profitis ilias