ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Home > Εξερευνήστε > Εκδηλώσεις

hotelsargos.gr-festival theatrou

Φεστιβάλ θεάτρου στο Άργος

Το αρχαίο θέατρο του Άργους, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, διέθετε θέσεις για περίπου 20.000 θεατές. Κάθε καλοκαίρι το αρχαίο θέατρο Άργους σημειώνει δυναμική παρουσία με σημαντικές ελληνικές παραγωγές καταξιωμένων και νεότερων καλλιτεχνών. Σκηνοθέτες και σχήματα διεθνούς εμβέλειας επανέρχονται με νέες δημιουργίες. Προσεγγίσεις της αρχαιοελληνικής τραγωδίας –που λαμβάνουν χώρα όχι μόνο στην Επίδαυρο, αλλά και σε κλειστές αθηναϊκές αίθουσες–, νέες αναγνώσεις ευρωπαίων κλασικών, νέα ελληνικά έργα, μεταδραματικές παραστάσεις «επινοημένου» θεάτρου, θέατρο του δρόμου.

hotelsargos.gr-enargei dionusia

Εν Άργει Διονύσια

Τα Εν Άργει Διονύσια, κάθε χρόνο τον Μάιο, δεν είναι απλά μία τυπική έκθεση και γευσιγνωσία των τοπικών κρασιών, αλλά μία ξεχωριστή πρόταση που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, με ψαγμένες ροκιές, ακροβατικούς χορούς και όμορφες καλλιτεχνικές πινελιές μέσα σε ένα “Καποδιστριακό” περιβάλλον. Κάθε χρόνο ο Δήμος Άργους Μυκηνών δια μέσου της ΚΕΔΑΜ και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, διοργανώνει την επιτυχημένη εκδήλωση «ΕΝ ΑΡΓΕΙ ΔΙΟΝΥΣΙΑ» την άνοιξη στους Στρατώνες Καποδίστρια στην πόλη του Άργους.

hotelsargos.gr-argos diomideia

Άργος-Διομήδεια

Οι εκδηλώσεις με τίτλο “Άργος-Διομήδεια” πραγματοποιούνται για 13 συνεχόμενα χρόνια στην πόλη του Άργους  με ιππική πορεία μέσα στην πόλη και ιππικές δεξιοτεχνίες, παρουσίαση των αλόγων και απονομή των αναμνηστικών. Οι εκδηλώσεις διαρκούν 3 ημέρες και προδιαθέτουν θετικά τους δημότες και τους περαστικούς να συμμετάσχουν ως θεατές στην όμορφη αυτή ετήσια διοργάνωση. Την διοργάνωση αναλαμβάνει ο Δήμος Άργους-Μυκηνών, η Κ.Ε.Δ.Α.Μ. και ο πρόεδρος του Τ.Δ. Κεφαλαρίου σε συνεργασία με τους ιππικούς συλλόγους.

hotelsargos.gr-mikrasiatika

Μικρασιάτικα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Κίου, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδος και ο Δήμος Άργους-Μυκηνών διοργανώνουν τα “Μικρασιάτικα” κάθε χρόνο την καλοκαιρινή περίοδο, συνήθως τον Ιούνιο. Οι εκδηλώσεις είναι τμηματικές και περιλαμβάνουν παιδικές παραστάσεις, χορευτικές εκδηλώσεις και μουσικές παραστάσεις, με έμφαση στην μικρασιάτικη παράδοση.