ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ

Home > Εξερευνήστε

hotelsargos.gr-istoria kai politismos-argos

Ιστορία & Πολιτισμός

Λίγα λόγια για την ιστορία του δήμου Άργους-Μυκηνών, για τους πιο αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους και τα ιστορικότερα μνημεία της περιοχής που την ξεχωρίζουν και την αναδεικνύουν. Η Αργολίδα έχει πολλά μουσεία με σπάνια ευρήματα και μνημεία της ελληνικής πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς. Για τους επισκέπτες της περιοχής του δήμου Άργους-Μυκηνών υπάρχει πληθώρα επιλογών από χώρους ενδιαφέροντος, όπως θέατρα, αίθουσες πολιτιστικών εκδηλώσεων και σημεία διασκέδασης.

hotelsargos.gr-agiospetros

Θρησκευτικός τουρισμός

Ο θρησκευτικός τουρισμός δεν είναι κάποια καινούρια έννοια, πρόσφατα επινοημένη. Πρόκειται για την παλαιότερη και επικρατέστερη μορφή μετακίνησης στην ιστορία της ανθρωπότητας, καθώς τα μέλη όλων των κοινωνιών επιζήτησαν να επικοινωνήσουν με το θείο. Ως συνέπεια, το θρησκευτικό ταξίδι ανάγει τις καταβολές του στην προσκυνηματική δραστηριότητα παλαιότερων εποχών. Από τους αρχαίους χρόνους ακόμη, το ταξίδι με θρησκευτικό χαρακτήρα αποτέλεσε ισχυρό κίνητρο που οδήγησε Έλληνες και ξένους να κατευθυνθούν σε θρησκευτικά κέντρα ανά την Ελλάδα.

hotelsargos.gr-empeiries-kite surf nea kios

Εμπειρίες

Ανακαλύψτε αυθεντικές διακοπές στην ανατολική Πελοπόννησο απολαμβάνοντας μοναδικές εμπειρίες στον δήμο Άργους-Μυκηνών. Σε συνεργασία με γραφεία εναλλακτικού τουρισμού του νομού Αργολίδας μπορείτε να βρείτε οργανωμένες  εκδρομές, βασισμένες στην πλούσια Ελληνική παράδοση και στα ξεχωριστά φυσικά τοπία της περιοχής μας. Από ταξίδια ειδικού ενδιαφέροντος μέχρι επισκέψεις σε διάσημα μνημεία του δήμου, από μονοήμερες μέχρι πολυήμερες διακοπές προσαρμοσμένες στα μέτρα σας.

hotelsargos.gr-festival theatrou

Εκδηλώσεις

Κάθε καλοκαίρι αλλά και κάθε εποχή λαμβάνουν χώρα στον δήμο Άργους-Μυκηνών πολλές εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος που προσελκύουν πλήθος κόσμου. Από το φεστιβάλ θεάτρου στο αρχαίο θέατρο του Άργους, τα εν Άργει Διονύσια, τα Διομήδεια και τα μικρασιάτικα στην προσφυγική όλη της Νέας Κίου ο επισκέπτης στον δήμο δε θα χάσει ποτέ το ενδιαφέρον του…