ΙΣΤΟΡΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Home > Εξερευνήστε > Ιστορία & Πολιτισμός

hotelsargos.gr-istoria kai politismos-argos

Μία σύντομη ιστορία

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών είναι δήμος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που συστάθηκε με το πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Άργους, Κουτσοποδίου, Λέρνας, Λυρκείας, Μυκηναίων, Νέας Κίου και των κοινοτήτων Αλέας και Αχλαδοκάμπου. Έδρα του δήμου είναι το Άργος. Επίσης οι Μυκήνες, κυρίαρχο κέντρο του ελληνισμού κατά την ύστερη Εποχή του Χαλκού έχουν οριστεί ως ιστορική έδρα. Τα όρια του δήμου αντιστοιχούν στα όρια της παλαιότερης επαρχίας Άργους. Ο Δήμος διαιρείται σε 7 δημοτικές κοινότητες, οι οποίες αντιστοιχούν στους 5 καταργηθέντες δήμους και τις 2 κοινότητες.

hotelsargos.gr-istoria kai politismos-mykines

Αρχαιολογικοί χώροι & μνημεία

Οι αρχαιολογικοί χώροι και οι τόποι ιστορικού ενδιαφέροντος αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής φυσιογνωμίας και συνδέουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Εκεί όπου τα μνημεία βουτάνε στη θάλασσα και οι αρχαίες ακροπόλεις γνώρισαν την ακμή, απέκτησαν αίγλη και διέδωσαν τον πολιτισμό στα πέρατα του κόσμου, σήμερα βρίσκονται οι αρχαιολογικοί χώροι της Αργολίδας. Στην περιοχή του δήμου Άργους-Μυκηνών υπάρχουν πάρα πολλοί χώροι διάσπαρτοι, κατεξοχήν  φορείς του Ελληνικού αλλά και του Παγκόσμιου πολιτισμού με σημείο κατατεθέν τον αρχαιολογικό χώρο Μυκηνών.

hotelsargos.gr-istoria kai politismos-arxaiologiko mouseio mukhnwn

Μουσεία της περιοχής

Η Αργολίδα έχει πολλά Μουσεία, κάποια λιγότερο γνωστά, κάποια διάσημα μέχρι τα πέρατα της οικουμένης. Ο επισκέπτης του δήμου Άργους-Μυκηνών έχει την ευκαιρία να θαυμάσει σπάνια ευρήματα και μνημεία της ελληνικής πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς που βρίσκονται στα μουσεία της.  Το Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού, όχι μόνο για την Αργολίδα αλλά και για την Ελλάδα, αφού προσφέρει στον επισκέπτη του μια ευρεία προοπτική της ελληνικής ιστορίας μέσα από σπάνιες συλλογές και εκθέσεις.

hotelsargos.gr-xoroi endiaferontos

Χώροι ενδιαφέροντος

Για τους επισκέπτες της περιοχής του δήμου Άργους-Μυκηνών υπάρχει πληθώρα επιλογών. Από αρχαιολογικούς χώρους, όπως μνημεία και μουσεία, αίθουσες εκδηλώσεων, αποδράσεις στη θάλασσα,  πολιτιστικά κέντρα, αποδράσεις για τους λάτρεις της φύσης, δραστηριότητες, σπορ και πολλά άλλα. Για όσους αγαπούν τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία στην πόλη του Άργους θα βρουν πολλά κέντρα διασκέδασης για όλες τις ηλικίες και τα γούστα, ενώ υπάρχουν διάφορες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους που θα τους χαρίσουν στιγμές ψυχαγωγίας.