ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛ/ΝΗΣΟ

Home > Μέρη να επισκεφτείτε > Εκδρομές > Πολιτισμός και οίνος στην Πελ/νησο

Ταξίδι γευσιγνωσίας κρασιού

Αν αγαπάτε το κρασί και τον πολιτισμό, αυτή είναι η καλύτερη εκδρομή που μπορείτε να συμμετάσχετε στην περιοχή της Πελοποννήσου. Αυτή η διήμερη εμπειρία συνδυάζει ξενάγηση κρασιού στα πιο εντυπωσιακά οινοποιεία της μεγαλύτερη αμπελουργικής περιοχής στην Ελλάδα, την Νεμέα, με επισκέψεις στους διάσημους αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας που ανήκουν στην UNESCO, που είναι οι Μυκήνες και το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για την πλουσιότερη και μεγαλύτερη αμπελουργική περιοχή της Ελλάδας, τη Νεμέα. Επισκεπτόμαστε μία μικρή μονάδα παραγωγής βιολογικών ξιδιών, πεζοπορούμε στους ιδιόκτητους βιολογικούς αμπελώνες της και ενημερωνόμαστε για τις συνθήκες παραγωγής και τη διαδικασία συγκομιδής. Ο ιδιοκτήτης της μας μεταλαμπαδεύει όλα τα μυστικά της βιολογικής καλλιέργειας και μας προσφέρει πετιμέζι, ταχίνι με πετιμέζι και αρκετές σειρές ξιδιών, συνοδευόμενα από κατάλληλα εδέσματα.

Επόμενη στάση, μία μεγαλύτερη μονάδα οινοποίησης με πανοραμική θέα στον κάμπο της Νεμέας και τους πανέμορφους αμπελώνες της. Ξεναγούμαστε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της και κάνουμε γευστική δοκιμή σε 5 διαφορετικές ποικιλίες κρασιών.

Στην συνέχεια επισκεπτόμαστε ένα παραδοσιακό οινοποιείο, όπου οι έμπειροι οινοποιοί του μας μαθαίνουν όλα τα μυστικά της οινοποιίας και της οινοποίησης. Γευόμαστε 5 διαφορετικές ποικιλίες κρασιών και γευματίζουμε μέσα στο γραφικό οινοποιείο, καταναλώνοντας ελληνικά εδέσματα συνοδεία κρασιών του οινοποιείου.

www.landlife.gr

hotelsargos.gr-ekdromi politismos kai oinos