ΔΡΟΜΟΙ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΝΕΜΕΑ

Home > Μέρη να επισκεφτείτε > Εκδρομές > Δρόμοι Κρασιού στη Νεμέα

Περιήγηση στη Νεμέα

Στο ημερήσιο ταξίδι του κρασιού περιηγούμαστε στους ατελείωτους αμπελώνες της Νεμέας, το μέρος όπου ο Ηρακλής σκότωσε το λιοντάρι και ολοκλήρωσε τον πρώτο από τους 12 άθλους του, και μαθαίνουμε όλα τα μυστικά της οινοποιίας και της οινοποίησης. Επισκεπτόμαστε ένα οινοποιείο της περιοχής και μία παραδοσιακή μονάδα παραγωγής ξιδιού και πετιμεζιού και γευόμαστε μοναδικές ποικιλίες κρασιών, συνοδεία Ελληνικών εδεσμάτων. Γνωρίζουμε από κοντά τους παραγωγούς τους και συζητάμε μαζί τους κάθε μας απορία.

Μοναδικές εικόνες, θεϊκές γεύσεις και μεθυστικά αρώματα θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα στο μυαλό μας για πολλά χρόνια μετά από αυτήν την ξεχωριστή εμπειρία.

Σας παραλαμβάνουμε από το κατάλυμά σας και αναχωρούμε για τη Νεμέα.

Πρώτη μας στάση ο αρχαιολογικός χώρος της Νεμέας όπου θαυμάζουμε το στάδιο της Νεμέας και τα άδυτα του ναού του Δία, πατέρα του Ηρακλή.

Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε μία μικρή βιολογική μονάδα παραγωγής ξυδιών, πεζοπορούμε στους ιδιόκτητους αμπελώνες της και έπειτα από μία σύντομη ενημέρωση γύρω από τη βιολογική καλλιέργεια, γευόμαστε τα προϊόντα της, όπως πετιμέζι, ταχίνι με πετιμέζι και διάφορες ποικιλίες ξυδιών.

Έπειτα, επισκεπτόμαστε ένα διάσημο και πολυβραβευμένο οινοποιείο της περιοχής. Γνωρίζουμε τους παραγωγούς του και ενημερωνόμαστε για τις διαδικασίες τρύγου και παραγωγής των κρασιών του. Ο ιδιοκτήτης μας αποκαλύπτει τα μυστικά του οίνου και μας προσφέρει τοπικές ποικιλίες κρασιών, όπως Μοσχοφίλερο, Ροδίτη, (λευκή ποικιλία) και Αγιωργίτικο (κόκκινη ποικιλία), συνοδευμένα με τα καταλληλότερα εδέσματα.

Τέλος, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για το σημείο εκκίνησής μας.

www.landlife.gr

hotelsargos.gr-ekdromi politismos kai oinos ekdromi sthn nemea