Περιοδεία “ελιάς” στην Πελοπόννησο

Home > Μέρη να επισκεφτείτε > Εκδρομές > 3 ημέρες περιοδεία “ελιάς” στην Πελοπόννησο

Την περίοδο της συγκομιδής

Στο τριήμερο ταξίδι της ελιάς, μαθαίνουμε όλα τα μυστικά του ιερού αυτού δέντρου από την προϊστορία μέχρι και σήμερα.

Περπατάμε σε ελαιώνες, συλλέγουμε με παραδοσιακό τρόπο τους καρπούς ενός δέντρου και τους μετατρέπουμε σε αγνό ελαιόλαδο, ενώ μαγειρεύουμε ελληνικά φαγητά με κύριο συστατικό το ελαιόλαδο.

Ιδανική περίοδος πραγματοποίησης του μοναδικού αυτού ταξιδιού είναι η περίοδος της συγκομιδής, από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου κάθε έτους.

Μία εμπειρία που σίγουρα θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στο μυαλό κάθε συμμετέχοντα.

Μετά την άφιξή μας στον Ναύπλιο, οδηγούμαστε στο ξενοδοχείο που θα μας φιλοξενήσει για ολιγόωρη ξεκούραση. Το μεσημέρι συγκεντρωνόμαστε όλοι μαζί για να γευματίσουμε και να συζητήσουμε το πλάνο των επόμενων ημερών και των δραστηριοτήτων που θα ακολουθήσουν.

Μετά το γεύμα, ξεκινάμε για την γνωριμία μας με την πόλη του Ναυπλίου, όπου συνοδεία έμπειρου ξεναγού μαθαίνουμε την μακραίωνη ιστορία του καθώς περιπλανιόμαστε στα γραφικά σοκάκια του με τα νεοκλασικά αρχοντικά και τα βενετσιάνικα μπαλκόνια.

Το απόγευμα σειρά έχει η εξερεύνηση της αθέατης πλευράς της πόλης. Με τη βοήθεια ντόπιων συνοδών, περιηγούμαστε σε πλακόστρωτα μονοπάτια και μεταφερόμαστε σε αλλοτινούς καιρούς. Θαυμάζουμε τη θέα του Ναυπλίου απ’ το κάστρο της Ακροναυπλίας και γοητευόμαστε από την μοναδική αρχιτεκτονική του. Το βραδάκι επιστρέφουμε πίσω.

www.landlife.gr

 

hotelsargos.gr-ekdromi