ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ

Home > Μέρη να επισκεφτείτε > Παραλίες > Παραλία Νέας Κίου

Μεγάλη και αμμώδης

Η παραλία της Νέας Κίου είναι μεγάλη και αμμώδης με ψιλό βοτσαλάκι και  με πολύ ρηχά νερά σε αποχρώσεις βαθυπράσινες και γαλάζιες. Ιδανικός προορισμός για οικογένειες με μικρά παιδιά και ηλικιωμένους. Βρίσκεται μπροστά στο ομώνυμο παραθαλάσσιο χωριό.

Πολλοί από τους επισκέπτες καταφτάνουν στην παραλία Νέας Κίου για να γιατρευτούν από τα ιαματικά φύκια, κατά τους κατοίκους, που κατοικούν μέσα στα ρηχά νερά της, γεγονός που εξηγεί γιατί σ’ αυτό το σημείο βρίσκουν καταφύγιο και πολλά είδη άγριων πουλιών, αναδεικνύοντας την περιοχή κι ως έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους του νομού.

Στην παραλία Νέας Κίου μπορείτε να πάτε ακόμη και με τα πόδια, από την Νέα Κίο. Μην παραλείψετε να κάνετε βόλτα στο γραφικό λιμάνι του οικισμού, αλλά και ν’ απολαύσετε τη θέα από τα αλιευτικά σκάφη και τους ψαράδες ν’ απλώνουν τα δίχτυα τους στην ιχθυόσκαλα.

Μπορείτε να πάτε με τα πόδια από το χωριό της Νέας Κίου ή με δικό σας μεταφορικό μέσο από το κεντρικό οδικό δίκτυο. Δίπλα στην παραλία υπάρχουν ταβέρνες, καφέ μπαρ, δωρεάν ομπρέλες και άνετος δωρεάν χώρος στάθμευσης

hotelsargos.gr-paralia neas kiou