ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ

Home > Εξερευνήστε > Εμπειρίες > Μελισσοκόμος για μία ημέρα

Ζήστε την εμπειρία

Στο μονοήμερο ταξίδι του μελιού, μαθαίνουμε όλα τα μυστικά της μελισσοκομίας και γοητευόμαστε από την άρτια δομημένη κοινωνία των μελισσών. Επισκεπτόμαστε μία παραδοσιακή μελισσοκομική μονάδα και γευόμαστε μοναδικές ποικιλίες μελιού.

Περπατάμε σε πανέμορφα ανθοστολισμένα τοπία και με απόλυτη ασφάλεια συναντούμε και θαυμάζουμε από κοντά το μαγικό κόσμο των μελισσών στο φυσικό τους περιβάλλον.
Σας παραλαμβάνουμε από το σημείο συνάντησής μας και επισκεπτόμαστε μία μικρή παραδοσιακή μελισσοκομική μονάδα λίγο έξω από το Ναύπλιο.

Ο μελισσοκόμος της μας εισάγει στον μαγικό κόσμο των μελισσών και της μελισσοκομίας. Μετά από μία ολιγόωρη θεωρητική ενημέρωση, φοράμε τις ειδικά προστατευτικές στολές μελισσοκομίας και περπατάμε στο φυσικό περιβάλλον των μελισσών, καθώς τα πνευμόνια μας γεμίζουν με εξέχουσες μυρωδιές από τα περιβάλλοντα φυτά της περιοχής.

Ο μελισσοκόμος μας παρουσιάζει την κοινωνία των μελισσών και τις διαδικασίες της μελισσοκομίας. Μας δείχνει τη βασίλισσα του μελισσιού και τις εργάτριες μέλισσες που ακολουθούν πιστά τις εντολές της, καθώς οι κηφήνες (αρσενικές μέλισσες) «δεν κάνουν σχεδόν τίποτα». Θαυμάζουμε τη διαδικασία με την οποία οι μέλισσες συλλέγουν γύρη από τα άνθη και την μετατρέπουν σε αγνό μέλι, αποθηκεύοντάς το στις κυψέλες.

Μετά το πέρας αυτής της ξεχωριστής εμπειρίας, επιστρέφουμε στο εργαστήριο όπου γευόμαστε θεσπέσιες ποικιλίες ντόπιων μελιών και Ελληνικά γλυκά με κύριο συστατικό το μέλι. Τέλος, παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για το σημείο παραλαβής.

www.landlife.gr

hotelsargos.gr-empeiries-mathima melisokomiki nafplio