ΚΙΒΕΡΙ

Home > Κιβέρι

Το παραλιακό...

Το Κιβέρι είναι παραλιακό χωριό του νομού Αργολίδας. Βρίσκεται πολύ κοντά στους Μύλους και 12 χιλιόμετρα από το Άργος και 15 περίπου χιλιόμετρα από το Ναύπλιο και το Άστρος. Ανήκει στον Δήμο Άργους – Μυκηνών και στην απογραφή του 2011 βρέθηκε να έχει 911 κατοίκους.

Κατά τη μυθολογία, εδώ είχε αγκυροβολήσει ο Δαναός. Στην περιοχή υπήρχε ναός του Γενέσιου Ποσειδώνα και επίσης έχουν ανακαλυφθεί Μυκηναϊκοί τάφοι και υπολείμματα αρχαίου οικισμού στη θέση Άγιος Δημήτριος, o οποίος ονομαζόταν Απόβαθμοι και αρχαίου ναού στη θέση Άη-Λιας.

Το Κιβέρι είναι χτισμένο στην πλαγιά του βουνού και έχει δύο παραλίες. Την πρώτη, γνωστή και ως μεγάλη παραλία, την συναντάς μπροστά σου κατεβαίνοντας την μεγάλη κατηφόρα. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, έχει όμως αρκετά μαγαζάκια όπου μπορείς να βρεις ότι επιθυμείς, από καφέ, χυμό, σνακ ως και φρέσκο ψάρι.

Για να πας στη δεύτερη παραλία, πρέπει να φτάσεις ως τον φάρο, δεξιά από την μεγάλη παραλία. Θα βρεθείς σε μια μικρή παραλία με πέτρες, που όμως θα έχει πολύ κόσμο, μιας και τα νερά της είναι βαθιά και καθαρά.

Στο Κιβέρι υπάρχει υποθαλάσσια πηγή γλυκού νερού, ο γνωστός Ανάβαλος.
Τα παλιά χρόνια, στις γειτονιές του χωριού, παιζόταν η Βέργω, ένα παιχνίδι που συνοδευόταν από ομώνυμο τραγούδι.

Αξίζει να δοκιμάσεις φρέσκο ψαράκι στα δυο – τρία μικρά ταβερνάκια που βρίσκονται στο χωριό.

hotelsargos.gr-enosi ksenodoxwn argous-kiveri argous