ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΟΥΣ

Home > Μέρη να επισκεφτείτε > Αξιοθέατα > Αρχαίο Θέατρο Άργους

Kορυφαίο πολιτιστικό μνημείο

Το αρχαίο θέατρο Άργους αποτελεί το κορυφαίο πολιτιστικό μνημείο του Άργους, και βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, νοτιοανατολικά του λόφου της Λάρισας, ενώ εκτείνεται ακριβώς απέναντι από την αρχαία αγορά Άργους.

Με χωρητικότητα περίπου 20.000 θεατών στα χρόνια της ακμής του, το αρχαίο θέατρο Άργους αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αρχαία θέατρα του ελλαδικού κόσμου, φιλοξενώντας μουσικούς και δραματικούς αγώνες των Νεμέων, αλλά και αγώνες προς τιμήν της θεάς Ήρας, ενώ κατά τους Ρωμαικούς χρόνους οι αγώνες που τελούνταν στο χώρο γίνονταν προς τιμήν του εκάστοτε αυτοκράτορα.

Από τον 2 ο αιώνα μ.Χ. το αρχαίο θέατρο Άργους εξωραϊστηκε κατά το ρωμαϊκό πρότυπο, ενώ στην πορεία εμφανίστηκαν σ’ αυτό και περιφράξεις (σε περιπτώσεις μονομαχιών), στέγαστρα (για τον ήλιο) ,και νέες εξέδρες για τους επισήμους, μέχρι που έπαψε να λειτουργεί τον 5ο-6ο αιώνα μ.Χ.

Βόρεια του αρχαίου θεάτρου Άργους μπορείτε να επισκεφτείτε τα αρχαία έργα υδροδότησης του Άργους ή αλλιώς το Νυμφαίο. Στα ανατολικά του, συναντάται το Κριτήριο, το αρχαίο δικαστήριο της πόλης, ενώ η διαδρομή προς τα βόρεια καταλήγει στο Αδριάνειο Υδραγωγείο.

hotelsargos.gr-istoria kai politismos-argos